Svetovanje

1. TELEFONSKO SVETOVANJE

Pokličite na brezplačno telefonsko številko, 24 ur na dan, 365 dni v letu.

2. E-SVETOVANJE

Pišite na svetovanje@naprej.eu in odgovor prejmete najkasneje v 48ih urah.

S trenutkom, ko nas kontaktirate, soglašate s pogoji uporabe.


NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Za telefonsko svetovanje pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 12 13, kjer vam je 24 ur na dan na voljo svetovalec, ki vam pomaga pri reševanju vaše težave.

V primeru, da o vaši težavi raje pišete kot govorite, se lahko odločite za e-svetovanje. Izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani NAPREJ z opisom vaše težave in kontaktnim e-naslovom ali pišite neposredno na svetovanja@naprej.eu.

Svetovanja izvajajo strokovno usposobljeni in izkušeni svetovalci, ki so po izobrazbi psihologi, psihiatri oziroma strokovnjaki s področja psihologije.

Gre za kratka v rešitev usmerjena svetovanja v okviru katerih vam je na voljo največ 5 do 6 svetovanj. V primeru resnejših težav, ki zahtevajo daljšo obravnavo, uporabnika napotimo po ustrezno pomoč k zunanjim strokovnjakom.

Vsa psihološka svetovanja v okviru projekta NAPREJ so vam na voljo popolnoma brezplačno.

Vsa svetovanja so popolnoma zaupna. Vse, kar poveste svetovalcu, ostane med vama!

Osebni podatki se razkrijejo samo in zgolj v primeru utemeljenega suma o smrtni ogroženosti uporabnika ali njegovih bližnjih.

Svetovalcu je potrebno ob svetovanju podati naslednje podatke:

  • osebno ime oz. vzdevek, da svetovalec v primeru več svetovanj ve, za kateri primer gre (svetovalec vašega imena nikomur ne razkrije);
  • regija, iz katere prihajate, spol, starost (pod ali nad 45 let), za namene vodenja evidence svetovanj.

Zaradi zagotavljanja stalne  psihološke pomoči (24 ur na dan) ni mogoče, da bi bil uporabnikom svetovanj vselej na voljo isti svetovalec.